24 Şubat 2014 Pazartesi

3d Max Ekran Rengi Ayarı (Arayüz Seçimi)

Merhaba, 
Bu yazıda 3d Max kullanıcıları için arayüz ayarının nasıl yapıldığını anlatacağım.
3d Max programını ilk kurduğunuzda arayüz resimde göründüğü gibidir.




















Ancak genelde koyu renklerle çalışmak göz yorgunluğuna sebep olduğundan veya alışılmış ekran istendiğinden yada çeşitli sebeplerle bu arayüzü değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için Customize menüsünü kullanacağız.




















Üst açılır menüler arasında yer alan Customize butonuna tıklıyoruz ve karşımıza yukarıda gördüğünüz liste çıkıyor. Bu listede kırmızıyla işaretli olan "Custom UI and Defaults Switcher" a tıklıyoruz ve karşınıza aşağıdaki ekran geliyor.




























Gördüğünüz gibi maviyle işaretli ayar şu anda Default'ta. Yani varsayılan ayarında. Burada sağ bölmede yer alan seçenekleri değiştirdiğinizde ekran ön izlemelerini gösterecek size. Benim tavsiyem ame-light seçeneğini işaretlemeniz. Ama bu tamamen size kalmış. 

Seçeneğinizi işaretledikten sonra hemen altta SET butonunu göreceksiniz. Anlamı KUR demektir. Tıkladığınızda seçtiğiniz arayüzü kurmak için işlem başlatacaktır. Ekranınız değişene kadar dokunmayın. Karşınıza çıkan uyarı ekranına tamam deyip onaylayın. Kısa bir donma olacak programda ve ardından arayüz istediğiniz şekilde değişecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder