22 Nisan 2014 Salı

Autocad Öğrenci Sürümü (Educational Product) Yazısından Kurtulma

Merhaba,
Bu başlıkla Autocad kullanıcılarının karşılaştığı bir soruna daha çözüm bulacağız.
Eğer bir şekilde autocad programının öğrenci sürümünü (Educational Product) kullanıyorsanız ya da öğrenci sürümü kullanmıyorsanız bile, dışarıdan aldığınız bir autocad dosyasını açarken her dosya açısınızda aşağıdaki gibi bir uyarı ekranıyla karşılaşırsınız.




























Bu ekran size açtığınız dosyanın öğrenci sürümünde oluşturulduğunu ve devam etmek isteyip istemediğinizi sorar. Devam etmemek gibi bir seçeneğiniz yoktur çünkü Cancel (Vazgeç) derseniz dosyanız açılmadan kapanır :)

Continue (Devam et) seçeneğine tıkladığınızda dosyanız açılır ve üzerinde işlem yapmanıza olanak verir. Ancak bu dosyadan çıktı almak istediğinizde ise aşağıdaki gibi bir çıktıyla karşılaşmanız kaçınılmazdır.



Yukarıda gördüğünüz ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi öğrenci sürümü uyarısı işaretli alandaki gibi çıktınız dört bir tarafında kendini gösterecektir.

Şimdi gelelim bu durumdan nasıl kurtuluruza...

Öğrenci sürümü uyarısı veren dosyanızı Continue diyerek açtınız ve üzerinde işlemlerinizi tamamladınız çıktı alma aşamasına geldiniz..


























Sol üst köşedeki büyük A simgesine tıkladığınızda yada File menüsüne tıkladığınızda (aynı kapıya çıkıyor) Save As (Farklı Kaydet) seçeneğine tıklıyorsunuz ve karşınıza aşağıdaki ekran geliyor.



























Files of type (Dosya tipi) seçeneğine geldiğinizde ekrandaki gibi açılır bir menümüz var. Bu menü içerisinde .dxf uzantılı dosya tipini göreceksiniz. Versiyonu farketmez herhangi bir .dxf uzantısını seçmeniz yeterli

Kayıt yerini Desktop (Masaüstü) seçerseniz yeni oluşturduğunuz dosyanızı daha kolay bulabilirsiniz.

Kaydettiğiniz dosya masaüstünde aşağıdaki gibi görünecektir.


.dxf uzantılı bu dosyaya çift tıklayarak açıyoruz.Zaten autocad ile birlikte açılacaktır ve dosya açılırken artık öğrenci sürümü uyarısını almıyor olmanız gerekir.

İş bu kadarla bitmiyor. Dosyamızı öğrenci sürümü yazısından kurtardık ancak son bir işlemimiz daha var. Çalıştırdığınız .dxf dosyasını bir kez daha kaydetmeniz gerekiyor.

Save ya da Ctrl+S yaptığınızda karşınıza gelen kayıt ekranında dosyayı son kez .dwg yani autocad formatında kaydediyorsunuz ve işlem bitiyor. Ancak bir tavsiye; eski öğrenci sürümü dosyanızla yeni oluşturduğunuz bu dosyayı karıştırmamak için eski dosyanızı yokedin :)

1 yorum:

  1. Çizim Program Dünyasi: Autocad Öğrenci Sürümü (Educational Product) Yazısından Kurtulma >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Çizim Program Dünyasi: Autocad Öğrenci Sürümü (Educational Product) Yazısından Kurtulma >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Çizim Program Dünyasi: Autocad Öğrenci Sürümü (Educational Product) Yazısından Kurtulma >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK Zc

    YanıtlaSil